New York

New York

De droom der citytrips

Ver over de Atlantische Oceaan lonkt de vrijgevochten citytrip der citytrips. The Big Apple is één van die reizen die op je bucket list moet komen te staan. Skyscrapers waar je nek van breekt, het lekkerste eten die je ooit zal eten, de gekste en meest geweldige bezienswaardigheden ooit, ongelooflijke theatershows van het hoogste niveau en een overdosis voor de shopaholic. Over New York kan je alleen maar met superlatieven spreken.

Hulp bij het boeken van je reis naar New York

De leukste bezienswaardigheden in New York

Een weekendje New York is verre van voldoende om alles te aanschouwen wat er in deze stad te zien en te beleven valt! De buitengewone bezienswaardigheden van New York, uitzonderlijk uitzichten, top theatershows en meeslepende musea. Je vindt alles in NYC!

 

Top of the Rock New YorkHet uitzicht van de Top of the Rock
Voor lange tijd domineerde de Empire State Building als het aankwam op mooie uitzichten over New York verzorgen. Gelukkig beginnen meer en meer mensen door te krijgen dat de Top of the Rock eigenlijk een véél beter en mooier uitzicht geeft. Op de top van het Rockefeller Center heb je een groot uitkijkplatform met glazen ramen waar je zonder moeite door kan kijken. De beste uitzichten over Central Park en de rest van de skyline van New York, gegarandeerd!

Central Station New YorkCentral Station
Het centrale station van New York is -vreemd genoeg- een topattractie onder toeristen. Hoe kan het ook anders... Dit prachtige gebouw speelde mee in zoveel films en behoort dan ook echt tot het leven van New York. Kijk zeker eens naar het plafond. Daar zie je prachtige tekeningen van de verschillende sterrenbeelden.

Brooklyn Bridge New York

Brooklyn Bridge
De gigantische Brooklyn Bridge loopt van Manhattan (vlakbij Wall Street) tot in Brooklyn. De brug is bijna twee kilometer lang en is heerlijk om over te wandelen! Terwijl je van een fenomenaal uitzicht over de skyline van New York kan genieten, hoor je de bulderende auto's onder jou vaart maken. Vanop de brug zie je pas echt hoe gigantisch New York City is!

Central Park New York

Central Park
De groene long van New York is wereldbekend. Op mooie zomerdagen is het hier over de koppen lopen, maar ieder seizoen heeft wel zijn charmes. Vanuit het groene park krijg je een mooi uitzicht over de skyscrapers van de Big Apple, maar je kan evengoed genieten van een uitstapje naar de Central Park zoo, of je kan de sportfanaten in het park aanmoedigen.

Statue of Liberty New YorkDe Statue of Liberty
Beeld je in dat je voor het eerst sinds weken land ziet en wordt verwelkomd door dit gigantische standbeeld... Zo moeten de vele pelgrims zich hebben gevoeld als zij naar Amerika trokken! Het grote beeld, geschonken door Frankrijk, staat op Liberty Island. Met een bootje kan je daarheen varen en de vele musea verkennen of -mits op voorhand geboekt!- naar de kroon van de vrijheidsdame klimmen!

Times Square New YorkTimes Square
Lichtreclames, skyscrapers en duizenden auto's die voorbijrazen. Times Square is niet meteen een oase van rust! Maar dit is echt wel het centrum van NYC. Vooral 's avonds is dit een van de mooiste delen van New York. Laat je overweldigen door wat de mensheid allemaal heeft verwezenlijkt en geniet van de leuke sfeer en restaurants in deze buurt.

Broadway New York
Broadway
Versta je voldoende Engels om een musical of theaterproductie op Broadway te gaan bekijken? Doe dat dan zeker! De Broadway musicals en theateropvoeringen zijn van het hoogste niveau die je ooit zag! Laat je beroeren door de ongelooflijke acteurs en plof je neer in de prachtige theaterzalen van Broadway, vlakbij Times Square. Als je goedkope tickets wilt bemachtigen kan je altijd een kijkje nemen naar de TCKTS winkel op Times Square, maar let op... Je moet wel even aanschuiven!

11 September Memorial11 September Memorial
Op 11 september 2001 werd the city that never sleeps opgeschrikt door laffe aanslagen op de iconische twin towers. Duizenden mensen kwamen om, maar het toonde ook meteen de moed en het doorzettingsvermogen van heel wat mensen die vastzaten en konden ontkomen uit deze hel. Op de plek van de Twin Towers staat nu een prachtig gedenkteken waar je gegarandeerd stil van wordt...

High Line New YorkHigh Line
Central Park is niet het enige stukje groen in New York! In feite zijn er heel wat mooie parken, maar eentje die zeker de moeite is om te bezoeken is de High Line. Een in onbruik geraakte spoorlijn werd helemaal omgetoverd tot een langwerpig stadspark die tussen de skyscrapers van NYC loopt. Onderweg vind je heel wat mooie plekjes om van de stad en de natuur te genieten.

Het One World Trade CenterHet One World Trade Center
Momenteel domineert het One World Trade Center de skyline van New York. Het is tevens het vierde hoogste gebouw van de wereld. De naam herdenkt de gevallen Twin Towers. In het gebouw zetelen nu heel wat grote bedrijven, maar voor toeristen is vooral het observation deck interessant. Van hieruit krijg je immers het hoogst mogelijke uitzicht over New York, zonder dat andere gebouwen je daarbij in de weg staan.

Chinatown New YorkChinatown New York
Eén van de leukste (en vreemdste) buurten in New York is Chinatown. Dit deel van de stad wordt ieder jaar groter en groter, en het lijkt wel alsof je in het midden van een Chinese stad bent beland. Naambordjes met Chinese opschriften, Chinese kranten en uiteraard héél wat Peking duck die voor de ruitjes hangt. Naast Chinatown vind je trouwens ook Little Italy terug. De Italiaanse buurt van New York. Spijtig genoeg wordt deze buurt stilletjes aan opgeslokt door het alsmaar groeiende Chinatown.

Guggenheim New YorkMusea bezoeken in New York
New York City staat bol van de musea! Leerrijk, interessant of enkele van de meest kostbare collecties ter wereld. New York is ook een museumstad!
De bekendste en interessantste musea zijn o.a. het Guggenheim (foto), het American Museum of Natural history, het Metropolitan Museum of Art, het Whitney Museum of American Art, Frick Collection en het Brooklyn Museum.

Citytrips naar New York vergelijken

Uitstapjes en excursies in New York

» Alle excursies en uitstapjes in New York

No Comments Yet.

Leave a comment