Rockefeller center

Rockefeller Center vind je in Midtown Manhattan (tussen 5th en 6th Avenue). Het is een complex dat uit meerdere gebouwen bestaat. Het meest indrukwekkende gebouw dat je kunt bezoeken is de Comcast wolkenkrabber. Hier bevindt zich het observatiedek Top of the Rock, een observatieplaform van waaruit je een schitterend uitzicht op New York hebt. Last van hoogtevrees? Geen nood, je kunt ook ook nog andere dingen beleven.

Top of the Rock Observation Deck

Het top of the Rock Observation Deck bevindt zich op de bovenste drie verdiepingen van het Comcast gebouw, de hoogste wolkenkrabber van het Rockefeller Center complex. Vanaf 260 meter hoogte heb je een panoramisch uitzicht op Manhattan en zijn onder andere het Vrijheidsbeeld, de Hudson River, Central Park en het Empire State Building perfect te zien. Een schitterende plek dus voor een mooie panoramafoto of een selfie.

 

“Giving should be entered into in just the same way as investing. Giving is investing.” John D. Rockefeller

Rockefeller center new York

Spectaculaire liftervaring

Mocht je de lift in het One World Trade Center spectaculair vinden, deze in het Rockefeller Center mag er ook wezen. Het dak van de lift is transparant en tijdens de reis naar boven kun je dus recht naar boven de liftschacht inkijken. Van bovenaf projecteert men kleurrijke beelden op de lift, waardoor de trip omhoog nog wat spectaculairder aandoet. Mocht je het trouwens niet zo hebben op liften: je kunt ook gewoon voor je uit kijken naar de doorgaans vriendelijke gezichten van het liftpersoneel. Minder indrukwekkend, maar wel geruststellend.

Tip:

Wil je het beste uitzicht? Bezoek het Rockefeller Center dan overdag. Je kunt dan in de verte Central Park zien liggen. Wil je liever een romantisch avondje uit, bezoek dan eerst Top of the Rock en ga vervolgens heerlijk uit eten in the Rainbow Room.

 

Romantisch avondje uit in The Rainbow Room

The Rainbow Room is een evenementencentrum en restaurant in Rockefeller Center. Het bevindt zich op de 65e etage van het Comcast gebouw. Mocht je een keer stijlvol willen lunchen of dineren met een adembenemend uitzicht op de skyline van New York, dan moet je hier zijn. Er worden ook regelmatig live optredens georganiseerd, die zeker de moeite waard zijn. Wel op tijd reserveren, want de Rainbow Room is zowel onder locals als toeristen zeer populair. Probeer, als het mogelijk is, om een tafeltje aan het raam te bemachtigen.

Top of the rock - Rockefeller center new york

Geschiedenis van Rockefeller Center

Rockefeller Center is vernoemd naar John. D. Rockefeller, een schatrijke zakenman en miljardair die de bouw van het gebouwencomplex financierde. Rockefeller wilde in Manhattan een plek creëren waar zowel locals als toeristen zich kunnen verwonderen over het imponerende New York. De bouw van het hele gehele complex nam 11 jaar in beslag (1929 tot 1940). De beroemde schaatsbaan in Rockefeller Center, die jaarlijks nog steeds miljoenen bezoekers trekt, opende in 1936 voor het publiek. Sinds de opening heeft Rockefeller Center heel wat veranderingen ondergaan en zijn er veel renovaties doorgevoerd. Zo is het observatiedek lange tijd gesloten gebleven vanwege grootschalige renovaties.

 

“I believe that love is the greatest thing in the world; that it alone can overcome hate; that right can and will triumph over might.” John D. Rockefeller, Jr.

 

Beroemde gebouwen in het Rockefeller Center

  • Radio City Music Hall (1250 Avenue of the Americas)
  • Bank of Amercia (50 Rockefeller Plaza)
  • Comcast Building (observatiedekken Top of the Rock. 30 Rockefeller Plaza)
  • Nintendo World Store (10 Rockefeller Plaza)

Rockefeller center new york bezienswaardigheden

Saturday Night Live en de Today Show

Sinds 1933 is het radio- en televisiestation NBC in Rockefeller Center gevestigd. Hier worden onder andere Saturday Night Live en de Today Show opgenomen. Je kunt hier ook gaan kijken, want er worden dagelijks tours georganiseerd. Tijdens zo’n tour neem je kijkje achter de schermen van populaire live shows die hier worden opgenomen. The Today Show filmt ook dagelijks buiten op locatie, bij Rockefeller Plaza (49th Street).

 

Kerst in Rockefeller Center. You will love it!

Amerikanen zijn dol op kerstmis en als je hier bent zul je begrijpen waarom. Heb je de kans, ga dan met kerstmis naar Rockefeller Center, want elk jaar plaatst men hier traditiegetrouw een enorme kerstboom die prachtig verlicht wordt. Vanzelfsprekend zijn ook alle etalages op Fifth Avenu sfeervol versierd en wanneer je hier dan ‘s avonds rondloopt, voel je pas echt de sfeer van kerstmis en snap je ook direct waarom de Amerikanen zo gecharmeerd zijn van dit feest. Dus, als je in de gelegenheid bent: go for it! You will love it.

Rockefeller center kerstmis

Citytrips naar New York

PROMO Bekijk aanbod

Citytrip New York

Duur: 5 dagen
PROMO Bekijk aanbod

Hartje Manhattan

Duur: 5 dagen
PROMO Bekijk aanbod

4*-hotel in New York

Duur: 4,5,6,7 dagen